harterapi.blogg.se

Alla vill vi ha glamorösa, välmående och lättskötta hår och helst inte lägga ner så mycket pengar på olika behandlingar. Svaret på våra önskningar är att skapa en bra grund och ge ditt hår rätt vård i den dagliga rutinen. I bloggen får du tips och idéer från hår- och hårbottenspecialist Carina Hansson Berg om den enklaste vägen till ett lyckligt hår.

Kommentarer

Postat av: Blogg.se

Publicerad 2016-05-13 12:28:14

Lycka till med din nya blogg!

Svar: Tack! Det är min förhoppning att det ska komma många frågor, där målet är att sprida kunskap inom den alternativa inriktning. Det för att få fler att upptäcka och välja hälsosammare produkter vid sina olika behandlingar av hår och hårbotten.
Det som är intressant att se är hur det brukar börja med att man byter ut en produkt t.ex. till håret för att inom kort byta ut även det till huden som man använder och snart har man även börjat observera vilken kost man egentligen äter. Det blir som ett intresse som till slut omfattar hela människan.
Carina Hansson Berg

Postat av: Crille

Publicerad 2016-05-23 19:00:19

Hej!

Jag har funderingar om tjockare hår.
Jag har blonderat mitt hår under lång tid med bra resultat. Nu är dock mitt hår slitet och min hårbotten har börjat visa tecken på att bli sämre och torrt
+ att jag har drabbats av håravfall.
Finns det en väg tillbaka ?

Med vänlig hälsning Crille

Svar: Hej! Det är aldrig för sent att göra något åt sitt hår och sin situation som man kanske har hamnat i när behandlingar har gått fel.
När man gör blekningar så bokstavligen fräter man sönder innerkärnan i hårstrået och den näringskanal vi har i varje litet hårstrå går sönder. Det innebär att någon näring ut till det blekta håret inte är möjlig och det tappar då både vitalitet och lyster samt kan mycket enklare gå av.

Hur snart detta inträffar är individuellt och beror på vilket skick håret var i före blekningen. Det enda som finns att göra nu är förstås att sluta göra blekningar på redan skadat hår samt att ge håret så mycket fukt utifrån som möjligt för att med tiden eller snabbare om man så önskar klippa av håret.

Så massor med fukt och det kan man ge sitt hår på många olika sätt, en del väljer olika behandlingar som påstår sig stärka håret som Olaplex och Keratinbehandling m.fl. men det är bara en kortvarig lösning på problemet och även dessa behandlingar kan påverka ditt hår negativt genom uttorkning m.m.

Tyvärr finns det inget inifrån man kan göra åt det redan skadade håret, dock är det bra att ändå äta nyttiga näringsämnen för att stimulera tillväxten av nytt hår ss. B-vitamin, A-vitamin C-vitamin, Zink och Järn bl.a. och se till att få ljus på huvudet minst en kvart om dagen. OBS! Behöver inte vara solljus.

Genom stimulansen av det nya håret så stärker du din hårbotten och grundar för nya friska hårstrån och senare också en ökad mängd hår. Fysisk träning har också en stor påverkan på håret, då du håller igång blodcirkulationen och får också ut gifter och kemikalier från kroppen från behandlingen du har gjort, så nya friska celler kan stärka upp kroppen och öka tillväxten av nytt hår.

Lycka till med ditt hår!
Carina Hansson Berg

Postat av: Marita

Publicerad 2016-05-25 21:52:20

Jag har sedan ett par månader fått klåda i hårbotten i nacken. Jag har ofta uppsatt hår ungefär där. Jag är 52 så jag tror att huden generellt är mindre "moist". Jag har också ett rörligt jobb så det är en hel del svettigt om dagarna. Vilket spår tror du är mest sannolikt att forska vidare på?!

Svar: Hej! Den vanligaste orsaken till klåda i nackens nedre del av hårfästet som det låter som du har, är att den tofs som du troligtvis använder för att hålla upp håret sitter för hårt och skapar en ansträngd hårrot. Sen kommer lite svett och värme i en kombination dit också som skapar lite sveda och därmed också klåda. Det är svårt att bara så här, ge ett utförligare svar när man inte har sätt hur det ser ut men det som kan kännetecknas av min teori är om du har som små knottror på den utsatta huden, nästa som finnar eller små, små blemmor, då stämmer troligtvis min teori, huden brukar också vara rödrodnad. Vanligast hos personer med tunna hårstrån som också lättare blir ansträngda. Den första åtgärden om detta kan stämma är att ta bort tofsen och välja ett annat alternativ så som pannband eller liknande och skölja av med svalkande vatten på det utsatta området och om så önskas någon svalkande lugnande salva/olja från den naturbaserade världen. Hoppas det här svaret kan hjälpa!Varmt lycka till!
Carina Hansson Berg

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela